Zondag 9 Juli 12e Ronde van de Westfriese Omringdijk

Op zondag 9 juli vindt de 12e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen.

De historische VOC-stadjes, het Westfriese landschap en vergezichten over het IJsselmeer zorgen op zondag 9 juli weer voor een schilderachtig decor tijdens de 12e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Keuze uit een route over 50, 80 of 135 kilometer. De reguliere inschrijving is tot en met maandag 26 juni geopend

De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 en 80 km uitgezet. Deze kortere routes vanuit dezelfde vijf startplaatsen gaan voor een deel over de Omringdijk en voor een deel door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden is dat ook de deelnemers aan een korte afstand een optimale beleving ervaren. We steunen het goede doel: KWF.

Inschrijven

Inschrijven voor de 12e editie van de Ronde van de Westfriese Omringijk is mogelijk via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl. De reguliere inschrijving sluit op maandag 26 juni.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...