Zo bereid jij je voor op een groot evenement

Ga je binnenkort naar een groot evenement, dan is dat natuurlijk onwijs spannend. Het maakt daarbij niet uit of je nu naar een voetbalwedstrijd in een stadion gaat waar tienduizenden mensen in kunnen of naar een concertzaal met maar 1500 mensen. Wat vooral belangrijk is, is dat je jezelf mentaal, maar ook fysiek voorbereid. Daarbij moet je denken aan het dragen van de juiste kleding, maar natuurlijk ook de enorme entourage, wat bij sommigen kan zorgen voor een overprikkeling van de zintuigen. Het kan dus zijn dat het verstandig is om een paar oordopjes te dragen, zodat een deel van het geluid wordt gefilterd, voordat het je trommelvlies heeft weten te bereiken. Om ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk naar het desbetreffende evenement gaat, hebben wij een aantal tips voor je.

Zorg voor de juiste tickets
Tickets zijn voor ieder evenement een uitdaging. Vooral wanneer we kijken naar belangrijke voetbalwedstrijden en ook naar de grote artiesten. Zo zijn de kaarten voor Ed Sheeran bijvoorbeeld vaak al binnen een minuut uitverkocht en zijn ook de kaarten voor Europese wedstrijden van Ajax, Feyenoord of PSV in een razend tempo de deur uit. Het is dus wel belangrijk dat je zorgt dat je de juiste tickets hebt en je niet laat verleiden tot het kopen van tickets via de zwarte markt. Allereerst loop je dan een verhoogd risico om opgelicht te worden en kan het zijn dat deze tickets worden geblokkeerd, waardoor je dus met waardeloze tickets voor de ingang staat.

Draag de juiste kleding
Wanneer je naar een voetbalwedstrijd gaat, dan heb je in aanloop naar de wedstrijd toe een hele hoop spanning. Dit zal gaandeweg de wedstrijd, afhankelijk van het resultaat, vaak wel iets beter worden. Ook wanneer je lekker thuis voor de buis zit en via je telefoon online gaat gokken op voetbal, kan de spanning aardig oplopen. Zit je nu in het stadion, dan is het ons advies om comfortabele kleding te dragen en het liefst in laagjes. Zo zorg je er namelijk voor dat je gemakkelijk en snel iets aan en uit kunt trekken, zodat je je eenvoudig kunt aanpassen aan de temperatuur van zowel je lichaam als buiten. Vooral in de wintermaanden, kan het er in sommige stadions vervelend doorheen waaien.

Vertrek op tijd
Stel dat je naar een concert of voetbalwedstrijd gaat, dan is de kans groot dat er met jou nog tienduizenden het stadion in willen. Het is dus ook verstandig om op tijd te vertrekken. Aan te raden is om te zorgen voor minimaal een uur speling, zodat je in het geval van pech of vertraging niets hoeft te missen. Uiteraard kan het voorkomen dat je door overmacht wat later bent, maar ben en blijf je wel afhankelijk van wat er om je heen gebeurt. Het verstandigste is daarom dan ook om met de auto te gaan, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je de bus of trein mist. Parkeren mag dan misschien wel wat lastiger zijn, maar met genoeg tijd over, kun je de auto ook prima op een kwartier lopen van het station parkeren.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...