Zeepkistenrace Wijk aan Zee bruist weer van leven!

Bron: Aangeleverd Persbericht

Bruisende familiedag vol spanning, sensatie en gezelligheid. De geur van zilte zeelucht, het zoemende geluid van wieltjes op asfalt en de spanning die te snijden is: op vrijdagavond 21 juni 2024 bruist Wijk aan Zee weer met de traditionele Zeepkistenrace. Jong en oud gaan de uitdaging aan om in hun zelf geknutselde vaartuigen de Zwaanstraat af te scheuren.

Deze spectaculaire race, met een rijke historie die teruggaat tot voor de Tweede Wereldoorlog, kende helaas een gedwongen pauze door de pandemie. Maar de onvermoeibare organisatoren, pakken de draad met frisse moed weer op.

De start van de race is om 18.00 uur bij de strandopgang ter hoogte van hotel Sonnevanck. De dappere coureurs storten zich dan met hun zelfgebouwde creaties van de duinen af de Zwaanstraat in, op weg naar eeuwige roem en de felbegeerde eerste prijs van onder andere € 150,-. En zeg nou zelf, met de huidige prijzen is dat nog eens een mooi meegenomen extra!

Doe mee of kom gezellig kijken.
Deelname aan de Zeepkistenrace is gratis. Dus pak je schroevendraaier en hamer, trommel je creatiefste ideeën bij elkaar en bouw de ultieme zeepkist. Of je nu gaat voor snelheid, schoonheid of pure fun, laat je fantasie de vrije loop en ga de strijd aan met je dorpsgenoten.

Een avond vol spanning, sensatie en gezelligheid
De Zeepkistenrace van Wijk aan Zee is meer dan alleen een race. Het is een bruisend evenement voor het hele gezin. Terwijl de coureurs alles uit hun kist halen om de finish te halen, kan het publiek genieten van karaoke in taverne het Boegbeeld en zal lunchroom Gewoon de wedstrijd van het Nederlands elftal te zien zijn.

Maar ook de lekkere hapjes en drankjes en een gezellige sfeer zal niet ontbreken in de Zwaanstraat in Wijk aan Zee. Ook in hotel Sonnevanck zal ook op groot scherm aandacht worden besteed aan het voetbal. Kortom er is genoeg te doen tijdens en na de race.

Noteer de datum! 21 juni 2024 18.00 uur
Start bij strandopgang Sonnevanck, finish in de Zwaanstraat. De toegang is gratis.
Dus kom naar Wijk aan Zee en beleef de sensatie van de Zeepkistenrace!