Willibrordus Landgoedfair op tweede pinksterdag

Willibrordus Landgoedfair

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, is de populaire Landgoedfair op Landgoed Willibrordus. Op het terrein en in de Cultuurkoepel van het landgoed kunt u van 11.00 tot 17.00 uur zo’n 150 kramen bezoeken. Jong en oud zijn van harte welkom!

Bezoek de gezellige markt op het grote grasveld van het landgoed en de bedrijven in de Cultuurkoepel. Het aanbod aan kramen is zeer divers. U kunt producten vinden met een verhaal, die met liefde zijn gemaakt. Andere standhouders hebben bijzondere, handgemaakte en duurzame producten. U kunt deelnemen aan workshops vilten en papier scheppen Ook zijn er diverse versproducten te krijgen! Voor de kinderen staat er zoals elk jaar een draaimolen. En mocht u trek krijgen? Er is voldoende gelegenheid om uw (lekkere) trek te stillen. Het restaurant Keuken met Karakter is geopend voor koffie met gebak, een lekkere lunch of een gezellige borrel.

Bij Keuken met Karakter ligt een jeu-de-boulesbaan midden tussen prachtige bloemenborders. Vrijwilligers geven hier de hele dag clinics: zij leggen u graag de spelregels uit. En bent u geïnteresseerd om door de week eens mee te spelen, kom dan even langs op Tweede Pinksterdag.

Het landgoed biedt nog meer activiteiten. In de Cultuurkoepel treedt bijvoorbeeld om 14.00 het Harpensemble Telyn op. In de Verhalenkamer kunt u onder andere de nieuwe expositie bezichtigen. Vanuit de Verhalenkamer kunt u ook deelnemen aan een rondleiding over het landgoed; er is er een om 13.00 uur en een om 15.00 uur. U krijgt informatie over de geschiedenis en de natuur op het landgoed. Deze rondleiding is ook geschikt voor mindervaliden; we hebben een golfkar tot onze beschikking (graag opgeven via [email protected]).

Kwekerij Maatwerk en Mind-Z, onderdelen van Maatwerk GGZ NHN, zijn open. Om 14.00 uur is er vanuit de kwekerij een speciale rondleiding langs de verschillende voorbeeldborders, waaronder de BioBorders. Dit zijn kant-en-klare, onderhoudsvriendelijke plantenpakketten voor zon en schaduw. Voor elke maat tuin. U hoeft er niet eens groene vingers voor te hebben. En loop eens binnen bij Mind-Z. Hier hebben ze van bestaande materialen prachtige nieuwe gebruiks- en kunstvoorwerpen gemaakt.

Tot slot kunt u onder het genot van heerlijke kop koffie en versgebakken appeltaart genieten van de prachtige expositie van verschillende kunstenaars in Atelier de Trog. Kortom, meer dan genoeg te doen. Voor meer informatie over de activiteiten en de starttijden zie www.de-buitenkans.org.

Tip: kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets. Parkeerruimte is namelijk beperkt! De toegang via de Kennemerstraatweg is afgesloten voor auto’s, u kunt het terrein op via de ingangen bij de Ypesteinerlaan en de Rosendaal.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer