Vijf jaar Jazz Cafe en dat viert Theater De Vest op maandag 25 maart met Jazz Cafe XL in de Grote Zaal

Ruben Hein

Het populaire Jazz Café bestaat vijf jaar en dat vieren we met een feestelijk Jazz Café XL in de Grote Zaal! 

Initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas) nodigen hun muzikale vrienden uit om dit jubileum én de jazz te vieren. Ruben Hein schuift aan achter de vleugel en zangeres Laura Fygi zal prachtige jazzhits vertolken. Saxofonist Hans Dulfer zorgt voor geweldige jazzklanken en de veelzijdige gitarist Anton Goudsmit speelt de sterren van de hemel. Dit jazzfeestje wordt compleet gemaakt door optredens van Teus Nobel (trompet), Julia Philippens (viool), Rob van Bavel (piano), Folkert Oosterbeek (piano/hammond) en Gideon Tazelaar (saxofoon)!

Ruben Hein
Ruben Hein is een gevierd popmuzikant, componist, presentator en orkestleider. Hij wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Zijn popsongs zijn soulvol, met diverse invloeden als Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Bill Withers.

Laura Fygi
Jazz, latin, chansons: geen genre is Laura Fygi vreemd. Dit leverde samenwerkingsverbanden op met grootheden als Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael Franks. Ook won ze een Edison, ontving ze diverse gouden en platina platen en speelde zij in Singapore zelfs de hoofdrol in haar favoriete musical Victor/Victoria.

Hans Dulfer
Saxofonist Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. In de jaren ’60 en ’70 was hij een leidend figuur in de Amsterdamse jazzscene en speelde hij in clubs en festivals in Nederland en daarbuiten. In de jaren ’80 experimenteerde hij met verschillende muziekstijlen, waaronder rock en funk. Dulfer richtte de band Reflex op en werkte samen met bekende artiesten, waaronder Herman Brood, Thijs van Leer en Jan Akkerman.

Anton Goudsmit
Gitarist Anton Goudsmit is bekend van diverse bands, zoals New Cool Collective, The Ploctones en het kwartet van Eric Vloeimans. Op het podium is hij een opvallende verschijning, onder andere door zijn expressieve mimiek. Zijn gitaarspel en composities getuigen van een bijzondere inventiviteit en originaliteit. In 2010 ontving Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs en het Duiveltje, voor beste Nederlandse popgitarist.

Teus Nobel
Trompettist Teus Nobel is al een decennium lang een van de meest toonaangevende spelers aan het Nederlandse jazzfirmament. In 2020 won hij een Edison voor zijn album Saudade. Nobel is onderdeel van de band Liberty Group en werkte o.a. samen met Caro Emerald, The Kyteman Orchestra en Frank McComb.

Informatie

Datum & tijd: Ma 25 mrt | 20:30 – 22:45
Locatie: Grote Zaal, Taqa theater de vest
Prijzen: € 25,00
Incl. drankje en garderobe

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer