Toch een slotfeest Alkmaar Ontzet 450 jaar

Slotfeest Alkmaar Ontzet 450 jaar gaat door!

Het slotfeest van Alkmaar Ontzet 450 jaar op 8 oktober gaat door in aangepaste vorm. De 8 October Vereening en Stichting evenementen Alkmaars Ontzet zijn ONTZETtend blij dat er overeenstemming is bereikt over een doorstart. Een lustrum kan natuurlijk niet zonder een groots eindfeest. Een feest voor alle Alkmaarders in onze eigen binnenstad! Uiteraard zal op 6 en 7 oktober de ‘gewone’ (450 jaar) ontzet viering plaatsvinden met het thema “Het licht van de vrijheid”.

Diverse horecapartijen in het centrum van Alkmaar en ondernemersvereniging Alkmaars Bolwerk zijn, onder leiding van de Stichting Alkmaar Ontzet Projecten en de gemeente Alkmaar, tot een nieuw, gezamenlijk plan gekomen. Dit nieuwe plan staat in het teken van een groots feest in de binnenstad op meerdere locaties. Op deze manier zal de vrijheid gevierd worden in verbondenheid – georganiseerd voor en door Alkmaarders. De verschillende partijen hebben zich ingezet om samen het bijzondere jubileumjaar, Alkmaar Ontzet 450 jaar, af te kunnen sluiten in stijl. Er is hard gewerkt aan een nieuw idee. Dit nieuwe plan zorgt voor een doorstart van het feestelijk slotevenement op meerdere plekken in de binnenstad. Zo is het feest bijvoorbeeld op het Ritsevoort, het Waagplein en op de Platte Stenenbrug. Rondom de open winkels in de binnenstad gebeurt van alles zoals goocheloptredens, straattheater en ander type optredens. Op die manier worden de verschillende podia in de stad met elkaar verbonden.

Wethouder Robert te Beest zegt hierover: “Het is onze intentie gebleven om een geweldig eindfeest neer te zetten samen met Stichting Alkmaars Ontzet Projecten en we zijn erg blij dat dat nu gelukt is. Er is hard gewerkt met hen en een belangrijke groep Alkmaarse ondernemers. Hulde daarvoor! Nu zal dit bijzondere jaar alsnog op gepaste, grootse wijze afgesloten worden – het eindfeest komt er!”

Rob Boerlage, bestuurslid Stichting Alkmaar Ontzet Projecten zegt hierover: “We zijn -ONTZETTEND- blij dat er nu toch een eindfeest komt voor zoveel mogelijk Alkmaarders. Ik heb nu al zin om op 8 oktober met mijn kleinkinderen de stad in te gaan en de verschillende podia te bezoeken. Ik weet zeker dat we ervan gaan genieten en nog lang over gaan napraten.”

Over het uiteindelijke programma volgt binnenkort meer informatie. Het feest in de binnenstad duurt tot 21:30 uur. Om 22:00 uur is er dan nog spectaculaire lichtshow op de Kanaalkade. Het slotfeest is vrij toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Ook interessant

Kane kondigt extra comeback-concerten aan in Ziggo Dome

Kane kondigt extra comeback-concerten aan in Ziggo Dome

KANE maakt zijn terugkeer naar de muziekscene voor in ieder geval vijf concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kane is daar op 4,5,7,8 en 9 juni 2024 te zien. Na hun besluit om in 2014 de band te ontbinden, staan Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen weer samen op...

Candy Dulfer is terug

Candy Dulfer is terug

Na een maandenlange tour in de USA is de wereldberoemde Candy Dulfer in november weer terug in eigen land. Om dan meteen te beginnen met een reeks spectaculaire concerten met als special guests twee fantastische Amerikaanse artiesten: Mr. Talkbox en trompettist Philip...

ABBA en The Cats in Heerhugowaard

ABBA en The Cats in Heerhugowaard

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober wordt de evenementenzaal van Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard omgetoverd tot een feestlocatie met twee bijzondere muzikale avonden. Vrijdag staat in het teken van ABBA. The BEST ABBA Tribute zal optreden, met twee getalenteerde...