Stichting Villa Artquake wint de Martin Neesen Prijs 2023

STICHTING VILLA ARTQUAKE WINT MARTIN NEESEN PRIJS 2023 

Winaar Martin Neesen Prijs 2023

Afgelopen vrijdag mocht stichting Villa Artquake de Martin Neesen Prijs in ontvangst nemen. Een prachtig stuk erkenning en waardering van stichting Lief Langedijk voor dit culturele jongerenplatforrm. Hierdoor kan de stichting verder groeien en een start maken met de droom die al vanaf het begin onder de betrokken jongeren leeft; een eigen ruimte voor Artquake. De gemeente is momenteel bezig met een plek voor Artquake. De stichting wil graag een plek realiseren waar jonge podiumkunstenaars kunnen oefenen voor hun optredens, waar ook muziek en video’s kunnen worden opgenomen. Maar ook een plek waar jonge beeldend kunstenaars hun exposities kunnen voorbereiden. Samengevat een plek waar jonge cultuurmakers uit Dijk & Waard, zowel podiumkunstenaars als beeldend kunstenaars hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

 

Artquake is een cultureel jongerenplatform, waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staat. Bij Artquake ontdekken jongeren tussen 12 en 23 hun passie en talent, via een programma vol kunst en cultuur. Artquake biedt jongeren optredens, exposities, evenementen workshops en masterclasses. Iedereen tussen de 12 en 23 jaar met een passsie voor kunst, kan zich aanmelden voor dit platform: www.artquake.com.

 

Het juryrapport

Er was één pitch die zó rechtstreeks uit het hart kwam dat de jury op het puntje van de stoel belandde. Hier werd een verhaal verteld over toekomst, ontwikkeling, betrokkenheid en verbinding dat 100% perfect binnen de doelen van de Martin Neesen Prijs past.

Een verhaal over een organisatie die het potentieel van de deelnemers maximaal benut en ontwikkelt. Een organisatie met goud in handen, hetgeen voortkomt uit een kraakheldere visie en een ogenschijnlijk eenvoudige maar zeer doeltreffende manier van werken.

Een organisatie die door een geweldige motivatie tegenslagen heeft overwonnen en is uitgegroeid tot wat het nu is. Een organisatie die een aantal diepere maatschappelijke lagen weet te raken en een inhoudelijke én zichtbare uitkomst genereert.

Een organisatie die de samenwerking zoekt.

Een organisatie die in een behoefte voorziet en die een unieke vorm geeft.

Waar de verbinding op organische wijze tot stand komt.

Waar de deelnemers zich als vanzelf aandienen.

Waar zich in het hier en nu een hoopvolle toekomst aandient.

De winnaar van de Martin Neesen Prijs 2023 is een organisatie die haar bestaansrecht heeft bewezen en die zich richt op jongeren, kunst en cultuur. Die aan de vooravond staat van belangrijke ontwikkelingen. De de maatschappelijke erkenning én deze prijs zelf bij elkaar verdiend heeft.

ARTQUAKE BIEDT DEZE MAAND OOK WEER MOOIE ACTVITEITEN VOOR JONGEREN

Eindresentatie Dance4Teens

Vanwege het grote succes afgelopen voorjaar, werd er de afgelopen negen weken weer een nieuwe lessenreeks Dance4Teens aangeboden in dorpshuis De Geist, te Sint Pancras. Ook dit keer weer onder de bezielende leiding van de jonge, enthousiaste dansdocente Maud Helder.

Beiden groepen zaten helemaal vol en er kwamen verschillende dansstijlen aan bod: hiphop, streetdance, modern en ballet. Komende zondag vindt de afsluiting en eindpresentatie plaats van 16:30 – 17:00 uur in de grote zaal van De Geist. Dit programma is vrij toegankelijk.

Docente Maud Helder woont in Sint-Pancras en danst al vanaf haar derder. Ze danst zelf minimaal negen uur in de week. Dat doet ze bij Gottamove en CIX Company. Daarnaast volgt ze veel workshops van bekende choreografen, zoals bijvoorbeeld Josh Smith, en heeft als achtergrond danseres bij GTST en in de film van Kalvijn gespeeld. Ze danst verschillende stijlen: hiphop, commercial, streetdance, modern, dancehall en ballet. Dansen is echt haar passie, het liefst danst ze de hele dag door. Ze vindt het super leuk om haar passie op anderen over te brengen en blijkt hier ook verrassend goed in te zijn, getuige het succes van Dance4Teens in De Geist.

Gratis workshop songwriting

”Altijd al een eigen nummer willen schrijven en/of een nummer dat maar niet af komt, toch graag af willen maken? Dit is je kans!”

Tijdens deze workshop van singer/songwriter Lucas Nicholas krijg je interessante tips en advies over songwriting. We gaan er vrijdag 24 november samen mee aan de slag van 19:30 – 23:00 uur in De Geist.

Lucas Nicholas, een jonge, nuchtere singer-songwriter uit Noord-Holland met duizenden fans op TikTok en meerdere TikTok-hits. Gezegend met een stem die je uit duizenden herkend.

Artquake verzorgt optredens tijdens het Cultuurmakersfestival

Steeds vaker wordt cultuurcoach Mado de Vries van Artquake benaderd voor het verzorgen van optredens tijdens evenementen. Zo treden de danseressen van Dance Sisters & Mayra en de band Old Pink zaterdag 25 november op tijdens het gratis Cultuurmakersfestival in Cultuurkoepel Heiloo. Het singer/songwriters duo Luna & Marlies heeft zelfs de eer om tijdens de netwerkbijeenkomst voor politici en beleidsmedewerkers, voorafgaand aan dit festival, een speciaal akoestisch optreden te geven.

De maand december zal voor Artquake in het teken staan van activiteiten rondom Kerst, met op vrijdag 15 december als eerste de Artquake Kerstspecial met live-muziek, dans, mini-kerstmarkt, een speciale gast en prijzen voor de mooiste kerst-outfit.

Bron: Artquake

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...