Spetterend Brandweer weekend

Brandspuitenweekend op 15 en 16 juli met historisch en modern brandweermaterieel

Het Stoommachinemuseum houdt op zaterdag 15 en zondag 16 juli een spetterend brandweerfestijn. Authentieke (nog werkende) stoomspuiten, historische hand- en motorspuiten, oldtimer brandweerauto’s en een spectaculair waterspel van de brandweer Nibbixwoud. Ook de hedendaagse brandweer is aanwezig met een jeugdteam en moderne brandweerwagens.

Spetterend brandweerfestijn

Spuitgasten van Stichting Stoomspuit Wormerveer en Stichting Stoomspuit Gorkum tonen met de kolengestookte Bikkers stoomspuiten hoe een brand ruim 100 jaar geleden geblust werd. Het Zaens Brandweermuseum houdt demonstraties met een motorspuit uit 1914. Op het museumterrein staan een aantal historische voertuigen opgesteld, zoals de Dodge autospuit uit 1938 van de brandweer Winkel, de 602 oldtimer brandweerwagen uit Enkhuizen en de 651 ladderwagen uit Bergen. Met de ladderwagen kan je een ritje maken op en neer naar Medemblik.

‘Vliegende Brandweerman’ voor durfhalzen!

Durf jij in de op waterkracht werkende spectaculaire attractie van de brandweer Nibbixwoud te stappen? Een krachtige waterstraal stuwt je ca. 4 meter omhoog de lucht in, waarna je met zo’n 30 km per uur in de rondte wordt geslingerd. Klinkt eng, maar is leuk voor kinderen én volwassenen. Met een handpomp en waterstraal kun je ook proberen een balletje van een pylon af te schieten.

Alles wat draaien kan, draait!

Zowel binnen in het museum, alsook buiten in de machinetuin draaien de machines. We gaan boomstammen hijsen en zagen en in de museumhaven kun je de kolengestookte emmerbaggermolen onder stoom in bedrijf bezichtigen.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik.
Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl
Openingstijden: 10 tot 17 uur
Toegangsprijzen:
Kinderen (5 – 12 jaar) € 6,00
Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar € 9,00
Museumkaart gratis

Ook interessant

Zondag 18 Februari muzikale middag in Buk Buk Heiloo

Zondag 18 Februari muzikale middag in Buk Buk Heiloo

Buk Buk in Heiloo nodigt je uit om op zondag 18 februari van 14.30 tot 17.30 uur deel te nemen aan een muzikale middag vol nostalgie. Onder het genot van muziek van grammofoonplaten, muziekclips en herkenbare film- en televisiefragmenten kun je lekker bewegen, samen...

Lees meer
Artquake Talent night in B3

Artquake Talent night in B3

Zet 24 februari in je agenda, neem vrienden en familie mee want het wordt weer een hele mooie en gezellige avond in B3! Naar aanleiding van het succes van de Artquake Kerstspecial afgelopen december keert Artquake terug naar poppodium B3 in Sint Pancras! Artquake gaat...

Lees meer