Showman’s Fair Alkmaar 2023

Ga mee op avontuur in de wereld van Showman’s Fair. Een smaakvolle cultuurbelevenis in het Alkmaarse groen. Laat je leiden door een mysterieuze stem, die je meeneemt langs grote open circustenten waar bekende artiesten én nieuwe helden uit verschillende disciplines het podium bestormen.

Alles bij elkaar vormt het een avontuurlijk festivalspektakel. Een verrassende reis met bijzondere acts, voorproefjes van het komende culturele seizoen in Alkmaar en meer. Drie dagen lang vol bijzondere optredens, rijkgevulde arrangementen met eten en drinken, gezelligheid aan de grote lange tafels en verwondering in de prachtige open theatertenten. Het nieuwe festival waarop een divers, cultureel aanbod wordt gepresenteerd. Uit de regio én daarbuiten. Showmannen, showvrouwen, cirque fantastique, acts, muziek, theater, kunst: alle ingrediënten voor een magistrale festivalervaring zijn aanwezig.

Het festivalterrein is gratis toegankelijk, voorstellingen kosten tussen de vijf en tien euro en op het terrein zijn ook gratis optredens. De voorverkoop start op 10 augustus.

Programma

Luuk Ransijn. Inmiddels doorgegroeid tot ‘Bekende Alkmaarder’. Dit jaar won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Eerder was hij al een geliefd artiest op SMF, nu keert hij terug met een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘Vacht’.

Naast lokaal, opkomend theatertalent, programmeert Showman’s Fair Alkmaar ook landelijk bekende artiesten, zoals cabaretduo Vlamousse, Maria Kraaijkamp en vele anderen.

Er is ook een programma voor de hele familie, zoals minimusical ‘De Kleine Zeemeermin’ van Theater Terra, ‘Behoorlijk boos’ van Oortwolk en diverse gratis toegankelijke activiteiten.

Elke avond is er een muzikale afsluiter. Convoi Exceptional zweepte al talloze mensenmassa’s op: op Oerol, Lowlands, Zwarte Cross, Pinkpop, De Parade en meer plekken.

Verder: theater met hedendaagse thematiek van onder meer Zwart Gat, Sofie Kramer en Goodboy, dans van Conny Janssen Danst, uitgevoerd door dansstudio Dentro, dansstudio Flex op muziek van Simeon ten Holt en de gratis toegankelijke Dance & Rap Battle 072 door o.a. dansstudio Moves i.s.m. Straatgeluid.

Natúúrlijk mogen ook Cirque d’ Elisa Jo, met hun spannende luchtacrobatiek, de dragqueenshow van Tipsy Patrón en vuuracts niet ontbreken op dit festival vol spektakel.

Of plof gewoon lekker op het terras, geniet van een lunch of diner, bak poffertjes, neem een vlucht in de ‘handgedraaide’ zweefmolen, bouw mee aan het kunstproject ‘De Toekomstfabriek’ en kom elke avond dansen in de Stille Disco.

Voor meer informatie, Ticket en tijden Bekijk onze Uitgaansagenda of bezoek de website.

 

Ook interessant

Aanstaande zondag Jazztival in Podium Victorie

Aanstaande zondag Jazztival in Podium Victorie

Het jaarlijkse Jazztival vind plaats op zondagmiddag 29 oktober in Podium Victorie. Tijdens "Jazztival Presents" dompel je onder in verschillende soorten jazzmuziek van zowel grote als lokale namen. Intieme setting Jazztival komt uit de koker van SBSJazz, en wordt al...

Ares – Most Wanted Tour 30 April in Alkmaar

Ares – Most Wanted Tour 30 April in Alkmaar

Nederlandse rapper en artiest Ares, ook bekend als Rens Ottema, brengt begin 2024 zijn "Most Wanted Tour" naar podia in het hele land. Ondanks zijn eerdere uitverkochte shows in grote zalen, heeft Ares ervoor gekozen om een nieuwe weg in te slaan met deze tour,...