Performance: Kunst in de maak

beeldend kunstenaar nelleke bosland

Na vier weken gewerkt te hebben aan ‘KUNST IN DE MAAK’ sluit Nelleke Bosland haar werkperiode af met een performance, samen met Floor Remmelzwaal op 11 februari om 15.30 uur in kunstuitleen Alkmaar.

Ritmische, geometrische herhalingen van georganiseerd geluid, golvend door strepen en fakkels, worden gerandomiseerd tot samenvallende patronen. Niet wetend waarnaar te kijken, is de geest koortsachtig geneigd te zoeken naar bevestigende structuren en betekenis die er niet is. Er is alleen de spanning van de drummende oscillaties en modulaties met de snel knipperende lagen van vierkanten en vervormde perspectieven, ruimtes en landschappen.

Floor Remmelzwaal aka Beatmeisterin AFloor Remmelzwaal is componist en instrumentenbouwer. Ze soldeert haar eigen synthesizers en combineert deze met voorgebouwde analoge en digitale klankkasten, effectpedalen, computers en sensoren. Ze zoekt in de ether naar geluiden die niet voortkomen uit resonantie in het fysieke universum. Ze geeft elektronische instrumenten een stem en een dialoog. De muziek is ondergeschikt aan georganiseerd geluid; vrij van culturele constructen zoals verhaal, melodie, harmonie of emoties. De luisteraar is dus volledig vrij om de muziek individueel te ervaren. Bijzondere oscillaties, banshee gejammer en verpletterende ruis voert het individu mee naar waar hij of zij zich ook bevindt. Beatmeisterin wil haar synthesizers in staat stellen tot interactie en spontaan reageren op licht, kunst, beweging, elkaar, het publiek en de omgeving. Op die manier is ze dirigent in plaats van instrumentalist.

Inloop vanaf 15 uur, start performance om 15.30. Gratis entree. Je bent van harte welkom.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer