Natuurwandeling Geestmerambacht en Rekerhout

Geestmerambacht

Elke eerste zondag van de maand wandelen we door het recreatie- en natuurgebied Geestmerambacht/Kleimeer. We lopen langs vochtige weilanden en moerasgebieden en vertellen over de flora, fauna en de historie van het gebied.

Weet jij het verschil tussen een standvogel en een wintergast? Is het roodborstje dat je in de zomer ziet wel dezelfde vogel als in de winter? Een antwoord op deze en veel andere vragen kun je krijgen als je mee gaat wandelen in Geestmerambacht. Kom van alles te weten over de geschiedenis van het gebied. Met twee gidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid) kun je genieten van het uitzicht over de Kleimeer.

Aanvang is om 10 uur op de parkeerplaats aan het einde van het Vlasgat. De wandeling duurt ca. 1,5 uur en we stellen een vrijwillige contante bijdrage van 3 euro op prijs. Trek stevige schoenen aan en neem je verrekijker mee. Deelname alleen na opgave via: [email protected]. Ga je mee? Meld je dan snel aan.

Natuurwandeling in de Rekerhout

Op zondag 28 januari wordt er een natuurwandeling in de Rekerhout gehouden. De IVN-gids neemt ons mee naar het prachtige park, waar tijdens de natte winter toch veel te zien en te beleven valt. Hij staat speciaal stil bij de bomen.

Op het ogenblik zie je bij de hazelaar al de vrouwelijke rode pluimpjes. De Hazelaar is een boom, die voor de bestuiving het van de wind moet hebben. Daar is de laatste tijd geen gebrek aan. Ook zie je door de zachte winter (tot op heden) al aardig wat planten uitlopen, bijvoorbeeld Speenkruid, Fluitenkruid en Klein Hoefblad. Vogels laten zich nu ook duidelijk horen, Koolmeesjes zingen volop, zo ook de Heggenmus een niet al te zichtbaar vogeltje, maar met een bijzonder geluid.

Zin om lekker te wandelen en gelijk allerlei wetenswaardigheden te horen? Kom dan naar de kinderboerderij Rekerhout, de wandeling start om 10:00 uur.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer