Museumtour: Oorlogsmuseum Medemblik

in de rubriek museumtour nemen we je mee naar bijzondere musea die je waarschijnlijk (nog) nooit heb bezocht. Wij nemen je mee en geven je een. Kijkje in deze bijzondere musea.

Het oorlogsmuseum in Medemblik is meer dan alleen een museum. Wat begon als een educatief centrum om kinderen op spelenderwijs iets bij te leren over de Tweede Wereldoorlog, is uitgegroeid tot een museum met meerdere faciliteiten.

Het museum begon als een educatief centrum dat kinderen op een interactieve manier iets wilde leren over de Tweede Wereldoorlog. In plaats van langs bordjes te lopen en teksten te lezen, werd het escape-room concept bedacht. Hoewel het geen echte escape room is, moeten kinderen opdrachten voltooien en zo ervaren hoe het was om te leven in de Tweede Wereldoorlog.

Het museum heeft twee exposities: de militaire en de burgerlijke kant. Bezoekers kunnen deze op traditionele wijze bekijken en de verhalen lezen. Maar om de verhaallijn echt goed mee te krijgen, raden wij aan om een van de twee Experience tours te beleven. Een tour duurt twee uur en bezoekers kunnen een tijdslot kiezen. Na de tour kunnen bezoekers de rest van de dag door het hele museum lopen.

Naast de tours zijn er nog tal van activiteiten, ook buiten het museum. Zo kunnen bezoekers meerijden met een legertruck, een workshop bijwonen en zijn er het hele jaar door verschillende evenementen. Het oorlogsmuseum is ook een geschikte locatie voor (bedrijfs)uitjes.

Met het oorlogsmuseum in Medemblik krijgen bezoekers een bijzonder kijkje in het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het interactieve aspect zorgt ervoor dat de geschiedenis op een boeiende en informatieve manier wordt overgebracht

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...