Museumtour: Nemo Science Museum

in de rubriek museumtour nemen we je mee naar bijzondere musea die je waarschijnlijk (nog) nooit heb bezocht. Wij nemen je mee en geven je een. Kijkje in deze bijzondere musea.

Gelegen aan het IJ in Amsterdam staat een opvallend groen gebouw. We hebben het natuurlijk over het NEMO Science Museum. Het museum over wetenschap en technologie.

Bij binnenkomst in het museum word je direct overdonderd door de overvloed aan bezienswaardigheden. Het is bijna onmogelijk om te bepalen waar je het eerst moet kijken. NEMO kan niet worden geclassificeerd als een traditioneel museum, maar eerder als een interactieve leeromgeving. Voor kinderen is dit werkelijk een speelparadijs, aangezien ze overal experimenten kunnen uitvoeren. Op deze manier leren ze op een toegankelijke manier over technologie, wetenschap en scheikunde.

Tentoonstellingen

Elke verdieping van het museum heeft verschillende tentoonstellingen. Van Fenomena (wetenschap) tot Technium (techniek), van Energetica (energie) tot Humania (menselijk lichaam), er valt hier ontzettend veel te ontdekken! Op vijf verdiepingen worden bezoekers meegenomen op een reis waarin ze de buitengewone aard van alledaagse zaken ontdekken. Leren door te doen, mee te maken, mee te kijken, mee te voelen en te luisteren. NEMO nodigt het publiek uit om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken en te onderzoeken, om vragen te stellen en na te denken.

Dagje weg

Met zoveel te zien en te doen, is het museum een dagvullende belevenis. Niet voor niets worden er talloze schoolreisjes naar NEMO georganiseerd. Ook als individuele bezoeker of met familie is het museum zeker de moeite waard om te bezoeken. We raden aan om vooraf kaartjes te kopen, omdat het vooral tijdens het schooluitjes seizoen erg druk kan zijn.

Verken de wonderen van wetenschap en technologie, duik in de energie van ontdekking en laat je verwonderen in het bruisende NEMO Science Museum. Of je nu zelf jong bent of misschien wel jong van geest bent, hier wacht een avontuur vol verrassingen en leermomenten. Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop terwijl je de wereld om je heen verkent en jezelf onderdompelt in de grenzeloze mogelijkheden van kennis.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer