Museumnacht Alkmaar wederom een succes

Zaterdagavond 30 september was de tweede editie van de Museumnacht Alkmaar met een mix van kunst, muziek en entertainment. In het Stedelijk Museum was onder andere Fonky te zien en te horen.

De tweede museumnacht was wederom een groot succes, Vorig jaar was het een uitverkochte avond op vier locaties. Dit jaar zelfs op zeven plekken met onder meer een silent disco en live muziek op plekken waar je anders niet danst.

In bijna alle grote steden is er een museumnacht, Het idee van Museumnacht is dat verschillende musea’s ‘s avonds en/of ‘s nachts geopend zijn met een divers programma vol muziek, theater en dans dat goed aansluit op de belevingswereld van jongeren. Het idee van de Museumnacht is ontstaan vanuit jongeren, en bedoeld om jongeren weer in contact te brengen met kunst en cultuur.

Eva Groentjes van het Stedelijk Museum vult aan: “Groepen jongemannen van in de 20 jaar, jonge meiden, dertigers, alternatieve mensen, maar ook wat meer Waagplein-publiek: de bezoekers waren heel divers en we zagen mensen die we hier nog nooit hadden gezien.”

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...