Move The City terug in De Mare

MOVE THE CITY is een jaarlijks terugkerend, gratis toegankelijk zomerfestival waarin de culturele instellingen uit de Alkmaarse binnenstad hun krachten bundelen en samen de wijk in trekken voor een weekend vol theater, film, workshops, kunst, muziek en ontmoetingen. Het festival zal elk jaar in een ander stadsdeel neerstrijken, dit jaar is MOVE THE CITY van vrijdag 15 t/m zondag 17 september in en om winkelcentrum De Mare.

Wat valt er te beleven?

Je kunt meedoen of gewoon kijken, het programma is voor jong en oud. Geniet van verschillende theatervoorstellingen, pleinconcerten met een aanschuif-lunch, heerlijk klapstoelkabaret, een popup museum, een openluchtbioscoop en een grote portie doen met workshops als graffiti en film maken.

Wie doen er aan mee?

MOVE THE CITY is een project van Karavaan, Theater de Vest, Filmhuis Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, Poppodium Victorie, Regionaal Archief Alkmaar, Kunstuitleen Alkmaar en Artiance. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Wat biedt Filmhuis Alkmaar?

Op vrijdag 15 september vertonen we bij kerk De Blije Mare een gratis vertoning van de film Corpus Christi. De film wordt ingeleid met een video-essay van filmjournalist Joost Broeren (De Filmkrant) over film als religieuze ervaring.

Ook kun je op zaterdag 16 september overdag deelnemen aan de doorlopende workshop van de Animatiebus: maak je eigen stop motion animatiefilm. Dus gebruik je verbeelding en maak je eigen verhaal. Leuk voor jong én oud. 

Meer informatie zoals openingstijden en het volledige programma vind je in onze uitagenda

Ook interessant

Aanstaande zondag Jazztival in Podium Victorie

Aanstaande zondag Jazztival in Podium Victorie

Het jaarlijkse Jazztival vind plaats op zondagmiddag 29 oktober in Podium Victorie. Tijdens "Jazztival Presents" dompel je onder in verschillende soorten jazzmuziek van zowel grote als lokale namen. Intieme setting Jazztival komt uit de koker van SBSJazz, en wordt al...

Ares – Most Wanted Tour 30 April in Alkmaar

Ares – Most Wanted Tour 30 April in Alkmaar

Nederlandse rapper en artiest Ares, ook bekend als Rens Ottema, brengt begin 2024 zijn "Most Wanted Tour" naar podia in het hele land. Ondanks zijn eerdere uitverkochte shows in grote zalen, heeft Ares ervoor gekozen om een nieuwe weg in te slaan met deze tour,...