Krappe Sokken wint bandwedstrijd Popmania

Op 22 en 23 September vond Popmania 2023 plaats in Kompleks te Heerhugowaard. In twee dagen tijd streden 16 bands om de Popmania wisseltrofee.

Popmania bracht een kleurrijke variatie van bands naar Kompleks Door de verschillen in originaliteit, creativiteit, ervaring, kwaliteit en leeftijd van de bands was het voor de jury moeilijk om een winnaar te kiezen.

Een feest van twee avonden met het karakter van een talentenjacht Om de twee avonden met zoveel bands goed te laten verlopen werd er gebruikt gemaakt van 2 podia. De helft van de bands speelde in het café, de andere bands speelde in de zaal. Elke band kreeg 30 minuten speeltijd en ombouwtijd op het ene podium betekende showtime op het andere podium.

Veel verrassingen en een hoog niveau

Voor beginnende bands is het momenteel karig gesteld in de kop van Noord-Holland.
de meeste wedstrijden zijn bedoeld voor bands met iets meer ervaring. Denk aan de Westfriese Popprijs en De grote prijs. Gelukkig is er Popmania, Al jaren het ‘Noorderslag’ van de regio.

Alle lokale en regionale bands komen bij Popmania voorbij en ook in de zaal is het ‘ons kent ons’. Bands checken elkaar, nieuwe samenwerkingen ontstaan en artiesten krijgen de broodnodige podiumervaring. Dat deze wedstrijd ook nog eens ongelooflijk goed worden bezocht is helemaal mooi voor de bands. Niets speelt immers zo lekker als voor een volle zaal.

Na 16 bands kunnen we concluderen dat de regio barst van het talent. Het niveau van Popmania was hoog, de zaal was stampvol.
Er waren verrassingen, zowel positief als negatief, maar wat vooral bij zal blijven, zijn de leuke bands en de goede sfeer

Prijsuitreiking

Unbound won de stimulans prijs, Een prijs stimulans om verder door te gaan.

Serotonia en Spinnenweb kregen eervolle vermeldingen van de jury.

Allus de band werd derde, Eurydice werd tweede en de winnaar van popmania 2023 is Krappe Sokken!

Foto: agheeremansphotograpy.nl

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...