Joost Klein gaat Eurovisie Songfestival 2024 winnen

Joost Klein vertegenwoordigt Nederland volgend jaar tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden. Wat in het begin een beetje op een geintje leek, is uitgegroeid naar iets serieus.  De selectiecommissie heeft zijn liedje uit ruim zeshonderd inzendingen gekozen.

Waarschijnlijk komt er een sfeervole act met een Hollands happy hardcore tintje en daardoor hebben we die overwinning eigenlijk al zo’n beetje in handen. We kunnen Joost alvast feliciteren met het winnen van Eurovisie Songfestival 2024. 

De 26-jarige Klein, die zijn muziek uitbrengt onder zijn voornaam Joost, maakt een mengeling van pop, happy hardcore en poppunk. Hij is vooral bekend van zijn nummer Friesenjung, dat op Spotify al meer dan 100 miljoen keer is beluisterd. Dit nummer sloeg ook aan in landen als België, Duitsland en Oostenrijk.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer