Inschrijving 4e editie Ronde van de Stelling van Amsterdam geopend

ronde stelling van amsterdam

Op zondag 2 juni 2024 staat de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam op de fietsagenda. Vanaf de twee startlocaties in Uitgeest en Uithoorn maken de deelnemers een verrassende rit van 65, 120 of 170 km langs de oude verdedigingslinie van Amsterdam. De inschrijving voor dit zomerse fietsevenement van sportorganisatie Le Champion is nu geopend.

Na de succesvolle 3e editie met ruim 1.200 deelnemers vindt ook de 4e editie aan het begin van de zomer plaats. Deze plek op de fietskalender maakt dat de Ronde van de Stelling van Amsterdam buiten de schoolvakanties valt en dat de rit als voorbereiding op de Ronde van de Westfriese Omringdijk gereden kan worden.

Langs werelderfgoed
De routes brengen de deelnemers gedeeltelijk langs de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie is 135 kilometer lang en bestaat uit 46 forten en veel batterijen, dijken en sluizen. Sinds 1996 is door de UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Volop verzorging bij de forten
Naast de goede verzorging bij de start- en finishlocaties bij Fort aan den Ham in Uitgeest en UWTC in Uithoorn, wordt er onderweg ook voor goede ravitaillering gezorgd. De verzorgingsposten worden in stijl uitgekozen en zullen de zomerse tocht een historisch tintje geven.

Fietsen voor het Diabetes Fonds
Bij de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam wordt er gefietst voor een nieuw goed doel. Vanaf dit jaar zetten de organisatie en de deelnemers zich in voor het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes te voorkomen en te genezen. Dit doen zij via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Bij inschrijving voor de 4e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam hebben de deelnemers de mogelijkheid om een vrijwillige donatie aan het Diabetes Fonds te doen of om een sponsoractie te starten.

Inschrijven
Fiets jij op zondag 2 juni een van de mooie routes van 65, 120 of 170 km langs een ring van forten? Schrijf je dan nu in via rondevandestellingvanamsterdam.nl. Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Ronde van de Stelling van Amsterdam of ben je op zoek naar leuke fietsuitdagingen in het voorjaar? Ontdek dan ook de andere fietsevenementen Ivan Le Champion, zoals de Omloop van Zandvoort op 24 maart en de Ronde van Noord-Holland op 20 april.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer