Hoe ziet Alkmaarse kunst en cultuur er in 2040 uit?

Alkmaar groeit de komende jaren uit tot een gemeente met zo’n 130.000 inwoners. Er komen nieuwe wijken bij. En voor onze dorpen streven we naar ‘straten erbij’ voor sterke en vitale kernen. Kunst en cultuur zijn daarbij onmisbaar voor een fijn woon- en leefklimaat.

Daarom wil de gemeente Alkmaar graag weten hoe cultuur de stad en onze dorpen kan versterken voor haar inwoners. Voor het maken van onze nieuwe visie op cultuur in 2040 nodigen we bewoners, kunstenaars en organisaties uit om hun ideeën te delen.

Startbijeenkomst

Op vrijdag 16 februari om 16:30 uur geeft cultuurwethouder Anjo van de Ven het startschot voor de ‘Cultuurvisie Alkmaar 2040’ in Cultuurcafé Fabrique Unique. Blueyard, het onderzoeksbureau dat de gemeente helpt bij het opstellen van de visie, vertelt bij deze aftrap over hoe ze te werk gaan en we leren van hen meer over de verschillende betekenissen van cultuur. Lokale makers, zoals Studio Ro Smit, Razzle Dazzle, Rachel van der Schaaf, Moreen Beentjes en Lonneke van Heugten tonen hun creaties. De bijeenkomst eindigt feestelijk met DJ Baardmans.

Na deze startbijeenkomst begint het participatietraject om nog meer ideeën op te halen. Het resultaat van alle inbreng presenteren we voor de zomer in een vervolgbijeenkomst. Besluitvorming door de gemeenteraad over de cultuurvisie 2040 staat geland voor het najaar van 2024.

Geïnteresseerd?

De startbijeenkomst van 16 februari is een kans om elkaar te ontmoeten, vragen te stellen, ideeën te delen en ervaringen uit te wisselen. Iedereen is welkom, maar het aantal plekken is beperkt. Wil je er zeker van zijn dat je erbij bent? Meld je dan aan via [email protected].

Ook interessant

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer
200 jaar KNRM in beeld: Exposities door heel ‘t land!

200 jaar KNRM in beeld: Exposities door heel ‘t land!

Voor de expositie 'Redders op zee' slaan 13 maritieme musea in Nederland de handen in een. De foto’s gemaakt door landschapsfotograaf Jeroen Hofman en portretfotograaf Robin de Puy worden aangevuld met verhalen van KNRM-redders van vroeger en nu. De combinatie van...

Lees meer