Historisch moment de onthulling van het grote raam

In de Grote Kerk in Alkmaar is het hoogste glas-in-loodraam van Europa onthuld op zondag ochtend 11.00 uur tijdens Alkmaars ontzet Op 8 oktober.

Het grote raam is een glas-in-loodraam van 23 meter hoog en 6 meter breed bestaand uit 45.000 stukken in 88 kleuren. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Fiona Tan ter gelegenheid van de viering van 450 jaar Alkmaars Ontzet. De opening was voor iedereen die heeft bijgedragen aan Het Grote Raam en belangstellende en dat leverde zondag ochtend veel bezoekers op.

De onthulling werd verricht door wethouder Anjo van de Ven, na een inleiding van directeur Patrick Van Mil van het Stedelijk Museum Alkmaar en Gerjon Rooker, voorzitter Stichting Het Grote Raam. Het Grote Raam is vanaf nu tot het eind van het jaar elke zondag te bewonderen en tijdens de kerstvakantie.

Ook interessant

Zondag 18 Februari muzikale middag in Buk Buk Heiloo

Zondag 18 Februari muzikale middag in Buk Buk Heiloo

Buk Buk in Heiloo nodigt je uit om op zondag 18 februari van 14.30 tot 17.30 uur deel te nemen aan een muzikale middag vol nostalgie. Onder het genot van muziek van grammofoonplaten, muziekclips en herkenbare film- en televisiefragmenten kun je lekker bewegen, samen...

Lees meer
Artquake Talent night in B3

Artquake Talent night in B3

Zet 24 februari in je agenda, neem vrienden en familie mee want het wordt weer een hele mooie en gezellige avond in B3! Naar aanleiding van het succes van de Artquake Kerstspecial afgelopen december keert Artquake terug naar poppodium B3 in Sint Pancras! Artquake gaat...

Lees meer