Heiloo hoopt op opbloeien Buk Buk

Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan in voormalig poppodium Annex in Heiloo, zelfs de graffiti zit er nog. Hele generaties Heilooënaren groeiden op in de Buk Buk toen nog Jongerencentrum Annex. Het jongerencentrum werd gesloten in 2015, Buk Buk zat toen al 10 jaar op de zolder, voordat de zaal beneden ter beschikking kwam. Herman Brood speelde er, Koot en Bie kwamen langs, Er waren psychedelische lichtshows samen met het Alkmaarse Provadja. De laatste generatie vrijwilligers van Buk Buk laat het er niet bij zitten en willen door. Na de reünie, in de vorm van een feest: Back to Buk. hopen ze stiekem dat de Buk Buk ooit weer opbloeit tot de grote bekendheid wat Jongerencentrum Annex ooit was.

Jongerencentrum Annex was een groot begrip in Nederland in het toenmalige circuit van jongerencentra. Het was met namen een plek waar van alles uit voortkwam. De naam is nu wat er rest, naast talrijke herinneringen in talrijke hoofden. Maar het goede nieuws is ook dat er de laatste tijd weer leven zit Buk Buk. Af en toe klinkt er weer muziek.

Zo staat Zondag 22 oktober RoomSeven op het podium van Buk Buk in Heiloo. De band RoomSeven bestaat uit acht muzikanten en is ontstaan vanuit poprockschool Jan Jaap Willemsen.

Ze spelen nummers van Joe Jackson tot The Rolling Stones en van The Scene tot Aerosmith. Er zijn zowel Nederlands- als Engelstalige liedjes te horen. Het optreden duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Entree Bedraagt € 7,50 en kun je hier online verkrijgen.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...