Heerhugowaard Live verplaatst naar FG Live en Strand van Luna

Heerhugowaard Live, het populaire jaarlijkse muziekfestival, vindt dit jaar niet plaats op IJsbaan ’t Kruis, maar op alternatieve locaties, Strand van Luna en de poptempel FG Live. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het muziekprogramma wordt uitgebreid met twee extra podia. Het evenement, dat plaatsvindt op 23 en 24 september, zal zowel binnen als buiten worden gehouden, wat het een uniek evenement maakt voor de regio.

De organisatie, Stichting HHW LIVE, geeft aan: “We hebben er lang over nagedacht, maar de knoop doorgehakt. De reden voor de verplaatsing heeft net als bij Popweekend te maken met de slechte gesteldheid van het IJsbaanterrein in ’t Kruis. We hebben de afgelopen tijd gezien dat het bij een paar buitjes al helemaal blank staat, en dat in combinatie met de datum van het evenement eind september heeft ons doen besluiten te verkassen. We willen natuurlijk niet met ons festival de ijsbaan ruineren”.

“We hebben met FG Live en Strand van Luna een prachtige locatie gevonden, waar we een hele bijzondere editie van HHW Live kunnen organiseren”, vervolgt de organisatie. “Een deel van de optredens zal binnen plaatsvinden in het geheel vernieuwde poppodium FG live, voorheen bekend als de Waerdse Tempel. FG Live heeft een fanatische nieuwe licht en geluidsinstallatie, laser en videoschermen. We kunnen niet wachten om de geboekte acts daar te zien shinen. En om het festival gevoel te behouden zal een deel van het evenement in de buitenlucht plaatsvinden. Hier plaatsen we een tweede podium, tenten, een megagrote bierbar en diverse foodtrucks, kortom een festival op zich. Bezoekers kunnen vrij bewegen tussen de verschillende locaties en de reeds bestelde tickets blijven natuurlijk gewoon geldig.”

Jos Baltus, namens FG Live: “We zijn blij dat we de organisatie van Stichting HHW Live kunnen helpen met onze locatie. Het is voor ons een mooie kans om mensen alvast kennis te laten maken met het nieuwe poppodium in Heerhugowaard en omstreken. Heerhugowaard Live is een mooie opmaat naar het eerste seizoen van optredens en concerten in FG Live, wat op 6 oktober gaat beginnen met Van Dik Hout.”

Programma De Zaterdag 23 september.

Lekker meezingen met de beste coverbands van Nederland. Je doet je ogen dicht en denkt dat U2, Queen en ABBA voor je staan op te treden. Daarbij ook nog op dezelfde dag The Crossband uit ’t Kruis, De Hermes House Band uit Rotterdam en de razend populaire Edwin Evers Band. Op deze 80`s & 90`s avond maken zij de cirkel helemaal rond.

 

Programma De Zondag 24 september.

De Zondag van Heerhugowaard Live is voor iedereen. Met optredens van de magiër Hans Klok, de hits van Kris Kross Amsterdam en de ruim drie uur durende live show met alleen maar toppers als Jeroen van der Boom, Yves Berendse, Emma Heester en Frans Duijts. Als je van de Vrienden van Amstel houdt, wil je dit ook niet missen! Het programma zal de komende weken nog worden uitgebreid.

Het evenement is toegankelijk voor iedereen met een geldig toegangsbewijs. Een tweedaags combinatie-ticket koop je al voor 62 euro, dagkaarten zijn te koop vanaf slechts 35 euro. De capaciteit van het festival is wat verlaagd, dus wees er snel bij om teleurstellingen te voorkomen. De Early Bird kaarten zijn inmiddels allemaal uitverkocht.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...