Eerste editie van Castricums Smaakmakers Festival

Op zaterdag 2 en zondag 3 september verandert het dorpshart van Castricum in een festivalterrein. Dan gaat de eerste editie van het Castricums Smaakmakers Festival van start. Een evenement door Castricummers voor Castricummers: inwoners, lokale cultuurmakers en lokale horeca-ondernemers. En uiteraard voor bezoekers die ons dorp aandoen. Het festival vindt plaats op en rond de Dorpsstraat met podia op het Bakkerspleintje, Dorpsplein en Kerkplein. Twee dagen lekker struinen, genieten van lekker eten, drinken en cultuur. Maar vooral gezellig samen zijn met familie, vrienden en buren.

Cultureel programma: Het evenement vindt plaats rond drie podia: Dorpsplein, Bakkerspleintje en Kerkplein. Op alle podia spelen alleen akoestische- of licht versterkte acts. Hierbij wordt een beroep gedaan op Castricumse solisten, formaties, bands, stand-up comedy, cabaret, orkesten en koren. Daarnaast wordt elk podium bezocht door enkele professionele acts. Beide dagen worden afgesloten met een headliner.

Culinair programma: Het evenement wordt door lokale horeca gevoed. De restaurants en cafés bieden in of voor hun eigen zaak passende gerechtjes die on-the-go kunnen worden afgenomen. Voor horeca die van buiten het dorpshart komen, worden kraampjes ingericht. Op het festivalterrein staan op diverse plekken statafels, bars en ander meubilair.

OPENINGSTIJDEN


Zaterdag 2 september 2023 15:00 – 22:00 uur Zo 3 september 2023 13:00 – 22:00 uur.

Toegang is gratis

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...