De leukste uitjes van Nederland 2024!

De winnaars van de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’ 2024 zijn bekend!

In de categorie landelijk (+ 450.000 bezoekers) is de gouden winnaar de Efteling, gevolgd door Attractiepark Toverland en DierenPark Amersfoort. Iedere provincie kent ook een gouden, zilveren en bronzen winnaar, bekijk alle winnaars per provincie op deze pagina.

Op dinsdag 16 januari 2024 zijn alle awards uitgereikt tijdens een feestelijke prijsuitreiking. Hier is aandacht besteed aan de top drie van iedere provincie en aan de landelijke winnaars. Welk uitje in de landelijke categorie zou winnen, bleef een verassing tot het einde. De uitslag lag dicht bij elkaar. Efteling maakte het onderscheid door heel hoog te scoren op het aanbod, de sfeer en faciliteiten in het park.

Leukste uitje van Nederland 2024:

Gouden award: Efteling in Kaatsheuvel
Zilveren award: Attractiepark Toverland in Sevenum
Bronzen award: DierenPark Amersfoort in Amersfoort

In Noord-Holland zijn de winnaars:

Gouden award: Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna
Zilveren award: Marinemuseum Den Helder in Den Helder
Bronzen award: Maritiem-en Juttersmuseum Flora in De Koog

Wil je weten welke uitjes genomineerd waren in de stemronde van 2024 en dus kans maakten op de titel ‘Leukste uitje van 2024’? Klik dan op de volgende link: bekijk alle genomineerden.

Ook interessant

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer
200 jaar KNRM in beeld: Exposities door heel ‘t land!

200 jaar KNRM in beeld: Exposities door heel ‘t land!

Voor de expositie 'Redders op zee' slaan 13 maritieme musea in Nederland de handen in een. De foto’s gemaakt door landschapsfotograaf Jeroen Hofman en portretfotograaf Robin de Puy worden aangevuld met verhalen van KNRM-redders van vroeger en nu. De combinatie van...

Lees meer