De leukste kerstmarkten van Noord-Holland en Regio Alkmaar

Het kerstmarkten seizoen is losgebarsten! Maar waar vind je de gezelligste en leukste kerstmarkten van Noord-Holland en in de regio Alkmaar? We geven je het overzicht!

It’s the most wonderful time of the year… Althans, volgens een deel van de Nederlanders, Dat de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen als een van de hoogtepunten van het jaar ziet. Wil jij dit jaar een kerstmarkt in Noord-Holland bezoeken? Dan heb je genoeg te kiezen!

Leukste kerstmarkten 2023 Noord-Holland

Om je een eindje op weg te helpen, selecteerden wij onze favoriete kerstmarkten in Noord-Holland.

Kerstmarkt Haarlem (8 t/m 10 december)

Kerstmarkt Julianadorp (9 december)

Kerstdorp Uitgeest (9 & 10 december)

Kerstival Hoorn (17 december)

Kerstmarkt Alkmaar (23 december t/m 3 januari)

Kerstmarkt Haarlem 2023

De Haarlemse kerstmarkt is de grootste uit de regio. Van heinde en ver komen mensen naar de kerstmarkt Haarlem 2023, die dit jaar tussen 8 en 10 december plaatsvindt. Qua entertainment is er overigens óók genoeg te doen. Zo wordt opgetreden in de Gravenzaal van het stadhuis en in de Sint Bavokerk. Voor een winterse sfeer en beleving moet je bij de kerstmarkt Haarlem 2023 zijn!

Kerstmarkt Julianadorp 2023

Ook de kerstmarkt Julianadorp, op het Loopuytpark en in de Riepel, is een aanrader! Van 14.00 tot 20.00 uur waan je je helemaal in winterse sferen en snuffel je lekker rond. De markt biedt een gevarieerd aanbod, verspreid over zowel de Riepel als het Loopuytpark. Naast het winkelen kunnen bezoekers genieten van livemuziek, verzorgd door artiesten zoals JeKoen, de Sea Side Jazzband en de Kunstzin band.

Kerstdorp 2023 Uitgeest

Vorig jaar was Kerstdorp Uitgeest al een groot succes, daarom dit jaar gewoon weer opnieuw! Van de leukste muzikale optredens tot genoeg te doen voor kids Er is een treintje, inclusief een rolstoelwagon, een schaatsbaan, snowboardsimulator en in de kerk kunnen kinderen geschminkt worden. mis het niet!

Kerstival Hoorn 2023

Zondag 17 december kun je in Hoorn een kerstspektakel beleven. Dwaal door sfeervolle winkelstraten, bewonder prachtig versierde etalages en dompel je onder in het magische ‘Kerstival’. Dit jaar is het lokale kerstevent groter dan ooit tevoren, met tweehonderd marktkramen, achttien culturele optredens verspreid door de stad en tal van leuke kinderactiviteiten. Op het Kerkplein kunnen kinderen genieten van vele gratis activiteiten, waaronder schminken, eendjes vissen en uiteraard op de foto met de Kerstman. Daarnaast staat op de Roode Steen traditiegetrouw de gezellige ijsbaan met livemuziek. Bind de schaatsen onder en geniet van een uniek rondje over het plein.

Kerstmarkt Alkmaar 2023

Een kerstbeleving voor alle leeftijden vind je vanaf 23 december in de Grote Kerk in Alkmaar, in de vorm van het Kersthuis. Van lekker neuzen op zoek naar cadeaus op de kerstmarkt tot een curlingbaan en dansen in de Silent Disco: het Kersthuis Alkmaar biedt voor ieder wat wils!

Bezoekers wandelen door het Kerstbomenbos, dansen in de ‘Stille Nacht Silent Disco’ en gaan midden in de kerk de strijd aan op de curlingbaan. Er zijn mooie kerstcadeaus op de kerstmarkt te koop en warme chocolademelk en wafels in kerstcafé maken de middag compleet.

Het Kersthuis is geopend van 23 december tot en met 3 januari van 10:00 tot 17:00 uur. Tickets zijn €7,50 per persoon via kersthuisalkmaar.nl

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer