Dagje Uit? Dit zijn de duurste parkeerplaatsen

Nu het weer gunstig is, veranderen we allemaal weer in dagjesmensen. We trekken er massaal op uit en dagjes weg staan hoog op onze to-do list.

Een dagje uit naar een attractiepark, dierentuin of museum? Dan ben je qua parkeerkosten het duurst uit bij ARTIS in Amsterdam en Duinrell in Wassenaar. Hier kost een parkeerticket €15 per dag. Het goedkoopst parkeer bij AquaZoo Leeuwarden. Dit blijkt uit onderzoek van Seeders.

Het parkeren bij attractieparken is het goedkoopst bij Avonturenpark Hellendoorn. Een dagkaart kost hier €7,50. Gemiddeld kost een dag parkeren bij een attractiepark in Nederland €10,63. Bij dierentuinen ligt het gemiddelde op €8,93

Dagje uit over de grens

Ook werd onderzocht wat parkeren voor een dagje uit in een dierentuin of attractiepark over de grens kost. Bij drie dierentuinen vlak over de grens in Duitsland zet je je auto voor niks voor de deur. Parkeren is bij Tierpark Nordhorn, Zoo Kleve en Gronau Zoo namelijk helemaal gratis. Bij het onder Nederlanders populaire attractiepark Moviepark Germany in Bottrop betaal je €12 voor een dagkaart.

 

België en verder..

Op de Belgische parkeerplaatsen ligt de gemiddelde dagprijs ook op €12. Zowel bij Plopsaland De Panne als Walibi Belgium wordt die prijs gehanteerd. Bij Antwerpen Zoo kost een dagticket €6. Een stukje verder weg maar ook een favoriet voor veel Nederlanders: Disneyland Parijs. Hier betaal je de absolute hoofdprijs, parkeren bij Disney kost namelijk €30 per dag.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...