Creatief ‘t kruis organiseert Kruizer Winterfair

Op zaterdag 9 en zondag 10 december organiseren de creatieve bewoners van ‘t Kruis in Heerhugowaard de jaarlijks terugkerende Kruizer Winter Fair. Tijdens een sfeervolle route door het buurtschap kunnen bezoekers genieten van exposities, shoppen voor kerstcadeaus, -decoraties en streekproducten, geïnspireerd raken bij workshops en proeven van allerlei lekkers.

Er is veel creativiteit in ‘t Kruis. Er wordt geschilderd, gebeeldhouwd, gehaakt, gedecoreerd, gemozaïekt, gestoffeerd, gepimpt, genaaid, gestyld en nog veel meer. Als hobby, maar ook professioneel voor ateliers, (web)winkels en markten en fairs. Tijdens de jaarlijkse Kruizer Winter Fair openen de creatieve Kruizenaars hun ateliers, schuren, woningen en buurthuis de deel om hun werk te tonen en verkopen. Er zijn zes adressen waar ruim twintig creatieve deelnemers hun werk tonen en verkopen. Van het verkopen van heerlijk varkensvlees tot een creatief ingerichte woonkamer vol met leuke woon accessoires, demonstraties kralenbranden en dameskleding. En van de creatieve bewoners langs de Jan Glijnisweg tot aan diverse locaties aan de Rustenburgerweg vol leuke snuisterijen. Je vindt er allerlei kerstdecoraties, heerlijke producten en cadeaus, kunst en design maar ook workshops en huisgemaakte lekkernijen.

Sfeervolle route

De route leidt door het landelijke buurtschap ’t Kruis, langs landerijen, kassen, monumentale en nieuwe boerderijen en landhuizen. De route is prima per fiets of te voet te doen. Ook is er ruimte voor een rustpauze tussendoor met bijvoorbeeld koffie en taart bij buurthuis de Deel of andere versnaperingen bij diverse deelnemers, zoals de Artfarm Kunst & Welzijn. De deelnemende adressen van de Kruizer Winter Fair zijn eenvoudig herkenbaar aan de rode kerstster bij de entree.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer