Bouw mee aan je eigen vrijheid!

In de meivakantie, op vrijdag 5 mei, is er voor het eerst in 25 jaar een ander soort viering in Cultuurpark De Hout. Het 5 mei comité blijft bestaan, maar kiest ervoor om de organisatie van het 5 mei festival zoals het was, niet meer uit te voeren. Dit jaar organiseert DOSS event support, dezelfde organisator van Klim naar de Hemel en Kaeskoppenstad, een alternatieve 5 mei viering zodat mensen tóch op een passende manier stil kunnen staan bij vrijheid. Dit jaar bouwen we samen aan vrijheid!

De wereldberoemde, Franse kunstenaar Olivier Grossetête komt speciaal naar Alkmaar om met zoveel mogelijk bezoekers de Waagtoren na te bouwen! De toren wordt maximaal 25 meter hoog. Het enige dat hij gebruikt is karton, tape en Alkmaarse energie. Doe je mee? Kom op 5 en 6 mei naar de Alkmaarderhout. Op 5 mei wordt om 14.00 uur het Bevrijdingsvuur aangestoken!

Workshops in de meivakantie

In de meivakantie zijn er van 30 april tot en met 4 mei gratis workshops voor iedereen vanaf 9 jaar. De Waagtoren moet goed voorbereid worden natuurlijk. We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk verschillende mensen meedoen. Het bouwen van een toren van 25 meter is lastig en alleen met veel enthousiaste mensen gaan we dit redden. Denkers, doeners, jong, fit, minder mobiel en oud. Iedereen is welkom.

In die workshops bereiden we het bouwen van de kartonnen Waagtoren op 5 mei voor. Help mee de toren voor te bereiden en geef je hier op

Opbouwen & afbouwen

Op 5 mei bouwen we het kunstwerk op. De toren moet 25 meter de lucht in. Maar hoe? Help ons, want we hebben veel mensen nodig! Op 6 mei wordt het kunstwerk weer afgebroken. Dit gebeurt onder leiding van Olivier Grossetête, zijn kompanen, akoestische muziek en leuke activiteiten in het kader van vrijheid voor jong en oud. Beide momenten zijn een groot spektakel. Je bent uiteraard welkom om te bewonderen, te vertellen hoe het beter kan en om mee te doen!

Praktische informatie

De workshops zijn…
30 april, van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00
1 mei, van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00
2 mei, van 13.30 tot 17.00 en van 18.30 tot 21.30
3 mei, van 13.30 tot 17.00 en van 18.30 tot 21.30
4 mei, van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00
5 mei, Bevrijdingsdag in de Alkmaarderhout → De Opbouwdag! van 12.00 tot 21.00

6 mei, Feestelijke afbouwdag van 13.00 tot 17.00.

Deelname aan de workshops is gratis. Je mag je voor alle workshops opgeven, maar we vragen minimale deelname van twee dagdelen. Je kunt meedoen vanaf 9 jaar. Kom met je ouders, je kinderen, je buren, je gezin en je vrienden. Laten we het gezellig maken! Bouw je twee keer mee op een dag? Dan is er lunch of diner voor jou.

Ook interessant

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Museum Kasteel Vlotburg terug in Alkmaar

Aan de Kanaalkade in Alkmaar ligt tot en met 21 maart reizend kasteelschip Vlotburg. De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Op het museumschip kun je met ridder Lenny op een unieke en...

Lees meer
Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Stadsfabriek Jazz Presenteert: Sybil Monty

Zondag 25 februari presenteert men een cross-over concert van Sybil Monty!! Is het Jazz? Is het een dance concert? Sybil Monty is het pet project van vijf beroepsmusici. Het project is een speelplaats, vrije ruimte, om op avontuur te gaan, om moois en plezier te...

Lees meer