Blije gezichten het Alkmaar 450 jaar ontzet weekend zit erop

De viering Alkmaar 450 Jaar Ontzet zit er op, Organisatie, Ondernemerschap en alle betrokkenen kunnen tevreden terugkijken op een ONTZETtend mooi weekend.

Vrijdag barstte de viering van het Ontzet-weekend los met de traditionele kranslegging in het Victoriepark, de lampionnenoptocht en de receptie in de Grote Kerk.

Op de Paardenmarkt vond het jaarlijkse Victorie festival plaatst, Dit jaar met artiesten als BOEF, Bilal Wahib, Team Rush Hour en Team Funky

Op zaterdag en zondag ging er nog een schepje bovenop. Het was druk in de stad, drukker dan in voorgaande jaren.

Op Zaterdag een van de vrolijkste onderdelen van de viering van Alkmaar Ontzet, De Grote Middagoptocht door het centrum van de stad. Het zorgde voor dikke rijen toeschouwers in de Langestraat, die genoten van de praalwagens en loopgroepen.

Op de Kanaalkade presenteerde de Alkmaarse Hulpdiensten zich. De brandweer, de ambulancedienst, de reddingbrigade, maar ook de dierenambulance en de EHBO lieten demonstraties zien en waren er interactieve activiteiten voor jong en oud.

De Zaterdag werd muziekaal afgesloten op de Paardenmarkt met Daredevils en Klapband. Op het Waagplein kon je genieten van onderander Freddy Moreira, Hugo Joss, Jody Bernal en Danilo kuiters 

Er was daarnaast op Zaterdag avond een ludieke actie van Az supporters langs het Noordhollandsch Kanaal en op parkeergarage Karperton, Daar verzamelden namelijk honderden supporters. Om stipt twaalf uur ontstoken zij 450 rode fakkels om zo hun steentje bij te dragen aan de jubileum viering. Op social media verschenen al snel verschillende foto’s en video’s van deze actie.

Zondag ochtend was er een historisch moment. De onthulling van het grote raam, Het hoogste Kerkraam van Europa. Het glas-in-loodraam is 23 meter hoog en 6 meter breed bestaand uit 45.000 stukken in 88 kleuren. De onthulling trok veel belangstelling van mensen die bijgedragen hebben aan het grote raam en belangstellende.

Om 16.00 begonnen de Muziek festiviteiten, Het slotfeest wat eerst in het water dreigde te vallen door onenigheid kon toch doorgang vinden in aangepaste vorm. Zo kon je op De Paardenmarkt, Het Waagplein en Ritsevoort feesten met artiesten als OG3NE, Jeroen van der Boom, John de Bever, Emma Heesters, Qmusic Foute uur, ABBA Fever en vele andere artiesten.

Als laatste was er als klap op de vuurpijl om 22.00 uur op het Canadaplein een Lasershow. Daarmee kwam het Ontzet-weekend van de jubileum editie tot een mooi einde. 

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...