Badpop 2023 met Son Mieux en De Jeugd Van Tegenwoordig

Badpop staat al jaren bekend als ‘mooiste festival van Noord-Holland’ en ook dit jaar maakte het Waarlandse feestje, dat al lang geen lokaal feestje meer is, alle beloftes waar.

Na een gemiste editie – we kennen de reden – en een spannend jaar, kon Badpop er in 2022 weer vol tegenaan. In 2023 wordt verder uitgepakt met een nieuwe area en onder meer Novastar, De Jeugd Van Tegenwoordig, het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en Son Mieux op het hoofdpodium. Natuurlijk gaat een flink deel van de opbrengst naar zwembad Waarland.

Als vanouds

Dit jaar is alles als vanouds, maar de organisatie moest er vroeg bij zijn om de juiste acts te boeken. “We gaan liever voor een reeks goede bands, dan één absoluut grote naam”, meldt de organisatie. “Normaal gaan programmeurs eind januari naar het Eurosonic/Noorderslag-festival in Groningen, om daar de bands van nu en de toekomst te zien. Je merkt echter dat bands al volgeboekt zijn als je daarop wacht, dus we wilden en moesten er vroeg bij zijn. Ik denk dat we er in geslaagd zijn om echt voor ieder wat wils te hebben. Natuurlijk is er de line-up van het hoofdpodium. Met Thijs Boontjes, die aftrapt, is het altijd feest, De Jeugd Van Tegenwoordig hoef ik niet eens uit te leggen en Novastar is bekend bij de wat oudere bezoekers, maar de jongere bezoekers kunnen zo iemand weer ontdekken. Son Mieux is bijzonder. Ze begonnen hier als beginnend bandje, daarna speelden ze op Badpop als opkomend talent en inmiddels is het een van dé bands van ons land en onze headliner.”

Uitverkocht

Het festival was al vrij snel stijf uitverkocht, maar dat is geen verrassing meer. Succes lijkt gegarandeerd voor dit feest waar je gewoon bij moet zijn geweest. En als je naast een kaartje greep was er op Facebook via via nog wel aan een kaart te komen, zo zijn die Waarlanders ook wel weer. Badpop is Badpop en dat is gewoon goed! Een gezellige avond gegarandeerd voor vele Waarlanders en ver daarbuiten, die nu alweer zin hebben in volgend jaar.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...