Aanstaande zondag Jazztival in Podium Victorie

Jazztival Podium Victorie

Het jaarlijkse Jazztival vind plaats op zondagmiddag 29 oktober in Podium Victorie. Tijdens “Jazztival Presents” dompel je onder in verschillende soorten jazzmuziek van zowel grote als lokale namen.

Intieme setting

Jazztival komt uit de koker van SBSJazz, en wordt al een aantal jaar met veel plezier georganiseerd om de jazzliefhebber op de wenken te bedienen. Dit jaar is onder de noemer Jazztival Presents gekozen voor een intieme jazzclub setting, waarbij het pand van Victorie ten volste wordt benut. Het programma is daarbij gevuld met zowel regionale als nationale artiesten.

Line-up

Zo prijkt onder andere saxofonist Yuri Honing op het affiche, die met zijn dynamische Yuri Honing Acoustic Quartet ontroert met melancholische klanken. Ook zangeres Masha Bijlsma betreedt het podium: samen met topblazer Bart van Lier en een strakke ritmesectie brengt ze zowel eigen werk als arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en Tony Lakatos.

Zack Lober, al twintig jaar veelgevraagd contrabassist, speelt samen met saxofonist Ben van Gelder en drummer Jamie Peet de muziek van zijn eerste soloproject ‘NO Fill3R’. Willem Romers speelt dit jaar werk van zijn EP In Contrast. Het eigenzinnige trio speelt ruimtelijk en volop improviserend. Pieter Douma en band wagen zich op Monk in the Cracks aan het werk van jazzgrootheid Thelonious Monk dat op een geheel eigentijdse manier wordt vertolkt. Jazz#Tag is het kwartet van Alkmaarder Henk-Jan van Sluijs op drums.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op Podium Victorie of onze Uitgaansagenda

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...