25Aug(Aug 25)13:0027(Aug 27)22:00Showmans Fair AlkmaarCultuurpark de HoutGratis entree

Tijd

25 (Vrijdag) 13:00 - 27 (Zondag) 22:00

Informatie

Na een jaar overbruggen is de organisatie volop in de voorbereiding voor een gloednieuwe editie.

We kijken uit naar de vierde editie van Showman’s Fair Alkmaar: een laagdrempelig en veelkleurig festival met de Alkmaarderhout als decor voor een festivalterrein à la de Parade. Met grote en kleine theatertenten, lange overdekte tafels, sfeervolle festivalelementen, een bar met terras. Natuurlijk met toegankelijke en betaalbare optredens van bekende artiesten en opkomend, jong (lokaal) talent.

Programma:

Luuk Ransijn. Inmiddels doorgegroeid tot ‘Bekende Alkmaarder’. Dit jaar won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Eerder was hij al een geliefd artiest op SMF, nu keert hij terug met een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘Vacht’.

Cabaretduo Vlamousse, Maria Kraaijkamp en vele anderen.

Theater met hedendaagse thematiek van onder meer Zwart Gat, Sofie Kramer en Goodboy, dans van Conny Janssen Danst, uitgevoerd door dansstudio Dentro, dansstudio Flex op muziek van Simeon ten Holt en de gratis toegankelijke Dance & Rap Battle 072 door o.a. dansstudio Moves i.s.m. Straatgeluid.

Cirque d’ Elisa Jo, met hun spannende luchtacrobatiek, de dragqueenshow van Tipsy Patrón en vuuracts

muzikale afsluiter. Convoi Exceptional zweepte al talloze mensenmassa’s op: op Oerol, Lowlands, Zwarte Cross, Pinkpop, De Parade en meer plekken.

Er is ook een programma voor de hele familie, zoals minimusical ‘De Kleine Zeemeermin’ van Theater Terra, ‘Behoorlijk boos’ van Oortwolk en diverse gratis toegankelijke activiteiten. Of plof gewoon lekker op het terras, geniet van een lunch of diner, bak poffertjes, neem een vlucht in de ‘handgedraaide’ zweefmolen, bouw mee aan het kunstproject ‘De Toekomstfabrieken kom elke avond dansen in de Stille Disco.

Het gehele programma, Ticket, en tijden vind je op Showmansfairalkmaar.nl