24Feb19:0022:00MeisPodium Victorie17

Tijd

(Zaterdag) 19:00 - 22:00(GMT-11:00)

Informatie

Meis speelt op 24 februari in Podium Victorie Alkmaar! 

Meis maakt geen popmuziek, maar toch hoor je hooks, toch is haar muziek herkenbaar, maar weet je niet precies met wie ze te vergelijken valt. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, de intieme vocalen van Dodie, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen, volledig in haar eigen stijl. Geflankeerd door twee danseressen, die symbool staan voor haar fysieke en haar mentale gezondheid, vertelt Meis over de meest ingrijpende periode uit haar leven.

Meis heeft geleefd, en daar deelt zij met haar aankomende debuutalbum het eerste echte deel van. Na het uitbrengen van haar EP ‘Een’ werd het soloproject van Aysha de Groot omschreven als ‘betoverend, met kleine liedjes over grote onderwerpen.’ In haar nieuwe conceptuele album, getiteld ‘Zwart/Wit’, doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde.

Support

Aysha de Groot, (Amsterdam, 1993) heeft van de geboorte af aan muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Als derde generatie ‘De Groot’ was het eigenlijk ondenkbaar dat ze later ook maar iets anders zou overwegen. In 2017 studeerde ze af van het Conservatorium van Amsterdam, waarna ze snel gedwongen werd de pauzeknop in te drukken. Na een lange, zware periode van een ingrijpende operatie en revalidatie, startte ze haar solo project Meis. Nog geen jaar later zag Eefje de Visser haar optreden en vroeg ze De Groot voor haar nieuwe band. Naast backing vocalist en danseres bij Eefje, is Aysha ook zangeres bij Someone, de band van Tessa Rose Jackson. Je zou kunnen zeggen, dat ze niet van het podium af te slaan is.

Tijdschema:

19:00 Deur Open
19:30 Aanvang Support
20:30 Aanvang Meis

Tickets

17

Advertentie

aanmelden transparant