29Okt13:3018:00Jazztival PresentsPodium Victorie€ 33,00Minimumleeftijd18

Tijd

(Zondag) 13:30 - 18:00

Informatie

Op zondag 29 oktober is het weer tijd voor Jazztival, het jaarlijkse festival voor jazz liefhebbers, georganiseerd door SBSJazz. Dit jaar vindt het festival plaats in intieme seated setting in Podium Victorie. 

Hoewel kleinschalig van opzet, zal de line-up zoals je gewend bent ook dit jaar indrukwekkend en van hoogstaande kwaliteit zijn, waarbij regionale en nationale artiesten het affiche sieren. Bezoekers kunnen een eclectische mix van stijlen verwachten, die de diversiteit van de jazz laten horen.

Dompel je onder in deze intieme jazzclub en laat je verrassen door nieuw talent en gevestigde namen. Er is beperkt plek, we adviseren daarom niet te lang te wachten met het kopen van een ticket.

Line-up

Saxofonist Yuri Honing, ook wel de Nick Cave van de jazz genoemd, laat op het in september uitgebrachte album ‘Heaven on my Mind’ zijn liefde voor Charles Lloyd en Pharoah Sanders duidelijk horen. Het razend dynamische Yuri Honing Acoustic Quartet smelt haast in elkaar samen en ontroert met hun melancholische klanken.

Masha Bijlsma komt met topblazer Bart van Lier en een strakke ritmesectie met Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums. Dit optreden bestaat zowel uit eigen werk als arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en Tony Lakatos.

Zack Lober, al twintig jaar veelgevraagd contrabassist, speelt samen met saxofonist Ben van Gelder en drummer Jamie Peet de muziek van zijn eerste soloproject ‘NO Fill3R’. Een uitdagende plaat waar alle musici constant om elkaar heen dansen.

Willem Romers, die vorig jaar nog onder de vleugels van zijn vader op het Jazztival podium stond, speelt dit jaar werk van zijn EP In Contrast. Het eigenzinnige trio bestaande uit drums, gitaar en saxofoon speelt ruimtelijk en volop improviserend.

Pieter Douma
en band wagen zich op Monk in the Cracks aan het werk van jazzgrootheid Thelonious Monk. Douma selecteerde zeven nummers die op een geheel eigentijdse en eigenwijze manier zijn vertolkt.

Jazz#Tag bestaat uit saxofonist Remmert Tromp, toetsenist Nico van Zadel, basgitarist Joop Sodenkamp en de Alkmaarder Henk-Jan van Sluijs op drums. Voor liefhebbers van eigentijdse jazz en fusionmuziek en iedereen die in is voor een partij bovengemiddeld swingen en grooven.

Dompel je onder in deze intieme jazzclub en laat je verrassen door nieuw talent en gevestigde namen. Op een aantal locaties in het pand is beperkt plek. Mocht je een optreden heel graag willen bijwonen, adviseren we je ruim voor aanvang aanwezig te zijn.

Line Up

  • 21 Oktober 2023
  • 14:15 Monk in the Cracks14:15- 14:45
  • 14:45 Willem Romers14:45- 15:15
  • 15:15 Zack Lober15:15- 16:15
  • 16:15 Yuri Honing Quartet
  • 16:45 Jazz#Tag16:45- 17:15
  • 17:15 Masha Bijlsma17:15- 17:45

Tickets

€ 33,00

Minimumleeftijd

18