25 Jaar Popmania in Jc Kompleks

Na drie jaar afwezigheid is Popmania weer terug!

Het is bijna zover Jc Kompleks aan de Beukenlaan in Heerhugowaard is vrijdag 22 en zaterdag 23 september het decor voor Popmania, Noord-Hollands bekendste popprijs. Popmania is een muziekwedstrijd, een mogelijkheid voor artiesten om te groeien, maar ook het moment waarop alle muzikanten bij elkaar komen en waar nieuwe samenwerkingen ontstaan: Popmania. Een van de oudste popwedstrijden van Noord-Holland bestaat dit jaar 25 jaar. Deze jubileumeditie vindt plaats in Kompleks in Heerhugowaard, maar het begon allemaal in Cool-voorloper De Schakel in 1998.

Raymond Schavemaker is sinds een jaar de zakelijk beheerder van JC Kompleks, maar dit is zeker niet zijn eerste Popmania. “Ik deed twee keer mee en ik kwam er jarenlang als bezoeker. Een keer deed ik mee met mijn band om echt van te leren en later een keer met een gelegenheidsband, puur voor de lol. Daarom is het extra leuk om dit met de mooie vrijwilligersgroep te organiseren. Voor bands is het mooi om speelervaring op te doen en iedere band krijgt een gedegen juryrapport waarin je sterke punten worden belicht, maar waar ook opbouwende kritiek instaat. Alle juryleden zijn muziekpro’s, dus als je wilt kan je als band veel leren van wat er over je geschreven wordt.” 

Popmania is naast het tofste showcase festival van Noord-Holland ook een competitie voor bands die nog niet zo lang bezig zijn en zichzelf willen tonen aan het publiek.

Popmania vindt plaats op 22 en 23 september in het café en de zaal van JC Kompleks in Heerhugowaard. De bands trappen af om 20:30 uur (zaterdag om 20.00 uur) en de entree bedraagt 4 euro per avond.

Tijdens dit 25 jarig jubileum jaar zijn twee dingen zeker: Zoals elk jaar is Popmania de bandwedstrijd van de regionale popscene en Heerhugowaard barst uit zijn voegen van het talent. Op zaterdagavond wordt de winnaar bekend gemaakt, die onder meer naar huis gaat met eeuwige roem, een prachtige wisseltrofee (foto) en twee optredens, bij onderander omroep RTV80.

Voor het volledige programma en informatie over de deelnemende bands kijk op kompleks.nl/popmania-2023

Ook interessant

Kane kondigt extra comeback-concerten aan in Ziggo Dome

Kane kondigt extra comeback-concerten aan in Ziggo Dome

KANE maakt zijn terugkeer naar de muziekscene voor in ieder geval vijf concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Kane is daar op 4,5,7,8 en 9 juni 2024 te zien. Na hun besluit om in 2014 de band te ontbinden, staan Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen weer samen op...

Candy Dulfer is terug

Candy Dulfer is terug

Na een maandenlange tour in de USA is de wereldberoemde Candy Dulfer in november weer terug in eigen land. Om dan meteen te beginnen met een reeks spectaculaire concerten met als special guests twee fantastische Amerikaanse artiesten: Mr. Talkbox en trompettist Philip...

ABBA en The Cats in Heerhugowaard

ABBA en The Cats in Heerhugowaard

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober wordt de evenementenzaal van Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard omgetoverd tot een feestlocatie met twee bijzondere muzikale avonden. Vrijdag staat in het teken van ABBA. The BEST ABBA Tribute zal optreden, met twee getalenteerde...