140.000 bezoekers naar zonovergoten Koningsdag Alkmaar

De gemeente Alkmaar kijkt terug op een mooi en gezellig verloop van Koningsdag in het Centrum. De binnenstad werd goed bezocht. Meer dan 140.000 bezoekers wisten de weg naar de stad te vinden. Alle evenementenlocaties in de binnenstad en het OranjeKoningsdag festival bij het AFAS-stadion op P8/P9 stroomde vol met feestgangers.

Drukte

Met meer dan 140.000 mensen in de stad liet de doorstroming in het centrum soms te wensen over. Het crowdmanagement wordt geëvalueerd, waar mogelijke verbeterpunten uit kunnen voortvloeien. In de regio zijn tien mensen aangehouden. Die aanhoudingen waren vooral ‘s avonds vanwege openbare dronkenschap, verstoring van de openbare orde, baldadigheid of vernieling. De politie in de regio kijkt tevreden terug op het feest, en ook de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten spreekt van “een positief verloop.”

EHBO

Op Koningsnacht zijn er enkele mensen geweest bij het EHBO-post. Het ging gelukkig om milde klachten waarbij een pleister nodig was of een paracetamol. Op Koningsdag zelf zijn er 15 mensen geweest en er waren drie personen met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Bij het AFAS-stadion zijn er in totaal vijf mensen geweest, waarvan twee bezoekers ook met de ambulance naar het ziekenhuis moesten vervoerd worden.

Ook interessant

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

Theaterhit Knock-out! Een turboslapstickvoorstelling komt terug

De theaterhit 'Knock-out' van Jakop Ahlbom Company en ISH Dance Collective keert wegens succes terug in de theaters! Een rollercoaster van een voorstelling vol acrobatische trucs en visuele effecten gaat vanaf 20 oktober op tour door Nederland en is op vrijdag 1 en...